Skidträning

Tekniktränare längdskidorNew Picture

Nu är det läge för försäsongsträning! Här kan du hitta en liten guide som jag skrivit, för att du med rätt träning nu – ska lyckas bättre med tekniken sen.

Guiden hittar du här till höger ->

 

 

 

 

Såhär kan du anlita mig

Vintern 2016/2017 ger jag privatlektioner på längdskidor i Stockholmsområdet. Vi anpassar innehållet efter nivå och ambition. Normalt jobbar vi igenom den diagonala tekniken, stakningen och stakning med frånskjut på en lektion. Ibland hinner vi springbackar och nedförskörning också. Efter lektionen kommer du att ha koll på vad du behöver tänka på under tiden du åker och nöter in tekniken, eftersom tekniken sitter på riktigt först när du fått repetera.

Jag tar 700 kr per lektion och person. För grupper större än två personer tar jag 300 kr per lektion och person.

Global Sports Tours anlitar mig också för lektioner under långloppet Marcialonga i Italien.

 

Min bakgrund

Mina bästa meriter inom skidåkningen ligger på ledarplanet, där jag tagit mig an alltifrån krävande norska alpinåkare till glada tanzanier som jag lärt någon slags dräglig längdåkning.

Där jag är född, i Kiruna, lärde jag mig snart att åka och gjorde också en kort tävlingssejour på längdskidor i Högbo AIK, utanför Sandviken. Men ganska snart konkurrerade simningen ut skidorna och nästa gång det skulle tävlas var det 1997 i Regementsmästerskapen på I5 i Östersund. Jag vann det, så något fanns bevisligen kvar.

Idag har jag återfunnit längdåkningen, som jag försöker köra så ofta jag kan. Älskar den komplexa rörelsen som den klassiska åkningen är. Älskar när jag får det att stämma så att man känner att fästet sitter och träffen i stakningen finns där. Men, om man bor i Stockholm och man är uppvuxen med riktiga spår, i riktiga skogar, så skulle jag vilja påstå att det blir mycket kvantitetsåkning här. Det ska vi göra något åt.

Leave a Reply