Hej Köldastma…

…och lungor som är ut och in. Täckta av slem. Hejdå lugna och fina pass med god teknik!

För nu har jag förstått att Strava finns för längdskidor också…

 

Att ta i tillräckligt mycket när man åker längd, brukar sällan vara problemet. Spelar ingen roll om det handlar om klassiskt eller skate. Jag vet ingen sport där man kan ta ut sig så fullständigt. Och när man tycker att man bara åker vackert och stort, ligger man ändå på 80 % av max.

Nu finns det som sagt längdskidor i Strava.

Men, kan man tycka, längdskidor som är så olika från dag till dag beroende på före! Är det verkligen jämförbart på samma sätt som löpning, cykel och simning?

Nej, det är klart att det inte är det.

Men blir det rättvist då?

Nej, klart att det inte är rättvist. Inte om man menar att rättvist är att jämföra prestationer mellan olika människor och att det på något sätt skulle motsvara en ranking över hur duktig man är. Vill man göra det finns det något som heter tävlingar, som man kan ställa upp i. Då är det samma dag och samma före i alla fall. Sen finns det många andra saker som är ojämlika även under tävling. Som vallning, träningsbakgrund och icke desto minst hur duktig man är.

Eftersom tävlingar aldrig är rättvisa tycker jag att Strava duger gott. I alla fall som träningsmotivation. Under dagens tur skottade jag på lite extra under sträckan som syns här nedanför. Jag visste att det var ett segment. Och jag laddade för att placera mig. Och jajemän – Köldastma och jag åkte ihop resten av turen. Vilka de andra på listan är har jag ingen aning om. Men det kvittar. Kul är det.

 

Kommer jag att göra nya attacker på KOM’s?

Bor påven i Rom?

 

För övrigt håller jag på och skriver på ett inlägg om den nya staktekniken. Jag gjorde en djupdykning i lite forskning, som var intressant. Det blir förhoppningsvis både en föreläsning under Marcialonga och ett eller flera inlägg. Kanske också en komplettering av de kompendium jag skrev förra året.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *