Försvarets Träningsklubb

Jag har testat en app som säger åt mig vad jag ska träna. Men vill verkligen jag – Simultanmannen, bli tillsagd det? Det var det jag ville testa. 

Försvarsmaktens Träningsklubb är en app som laddas ner till telefonen i vilken det finns färdigkomponerade styrke- konditions- och rörlighetspass. Den närmaste månaden kommer resorna i jobbet att dugga tätt. Och jag vet ju hur det är då med disciplinen (dåligt) och tillgängligheten till cyklar och kanoter (ännu sämre).

För närvarande sitter jag på ett hotell i Bilbao och har hunnit köra två stycken pass. Igår när jag skulle välja pass tänkte jag, som vanligt, att jag är ju rätt så vältränad. Så nåt tufft pass vill jag ju ha. Alla pass har olika namn. Jag valde ett som hette “Brutala 50”. Det skulle enligt appen vara “väldigt jobbigt”.

Appen berättar sedan för en vilka övningar man ska göra som uppvärmning och hur länge. Det är bara att hänga med. Springa på stället, göra utfallssteg och andra ganska lätta övningar.

“Brutala 50” visade sig bestå av 10 olika övningar av vilka man skulle göra 50 repetitioner vardera så snabbt man kan med god teknik.

Det började med 50 upphopp. Kändes väl helt ok fram till 30, sen ska jag väl erkänna att spänsten gick förlorad. Men jag hoppade 20 till, mer som en trött padda än en studsboll. Men jag överlevde.

Ingen vila.

Sen gällde 50 armhävningar. Och jag mindes ju att när jag vann armhävningstävlingen i mellanstadiet gjorde jag ju 100. Så 50 i vuxen ålder borde väl gå. Gör 25. Börjar känna trötthet. Minns också att jag i mellanstadiet hade som tumregel att när man börjar bli trött har man lika många till kvar i kroppen. Men inget av det där gällde nu. Som en punkterad ballong föll jag till marken efter 37 stycken. 50 fanns inte i begreppsvärlden.

Ingen vila sen heller.

Och där är min kropp så full av syra att det egentligen inte spelar någon roll vad jag gör. Jag mår illa lik förbannat. Kör sju övningar till på liknande manér. Som lök på laxen avslutas passet med 50 st burpees med armhävning. Illamående? Jotack.

Träningsvärken i bröstmusklerna idag gör det svårt att sätta på sig skjortan. Minns när vi fick vår kubanske tränare på simningen. Han skulle testa vår styrka i gymmet under något av de första passen. Jag hade inte kört så mycket på gymmet, men ville ändå visa hur slipstenen skulle dras. Laddar på ordentligt i hantelpressen, som för övrigt var den häftigaste övningen, och laddar ur allt jag har. Det blir ett överraskande bra resultat förvisso.

Men långt ifrån så överraskande som träningsvärken blev. Bröstmusklerna svällde upp och blev så att säga, ganska fylliga. Simma kunde jag inte göra, utan blev borta från träningen i fyra dagar, under tiden svullnaden letade sig inåt mitten. Skapade liksom en enda enhetlig bröstmuskel innan den rann nedåt.

Tror inte att jag kommer få lika fylliga bröst den här gången, men appen Försvarets Träningsklubb får med beröm godkänt!! Även för mig som har en hel övningsbank i huvudet gör appen att träningen blir till och blir effektiv. Heja!

 

Jag tränade ju idag också. Idag kände jag mig inte lika häftig. Körde passet “Gummi-Tarzan”. Men det var bra det också.

 

Bilden är på de hörlurar jag köpte på flygplatsen i Frankfurt. Försäljaren sa att han gillade dem speciellt för att det var så bra bas. My ass. Vilket jävla skit. Ljudet är odistinkt och kraftlöst. Diskanten låter som en diskborste i en diskho – under vattnet. Det var 800 spänn rakt ner i soporna. För sånt där kan man inte lyssna på. Det tar ju glädjen ur både musiken och ur träningen. Och så kan vi ju inte ha det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *