På en rosa flickcykel genom Gästrikeskogarna

Det är väl bra att man lever i det så kallade nuet. Men det gör också att man lätt får en känsla av att man är en annan människa nu än för trettio år sedan. Som är modern och nytänkande.

Tills man åker hem.

Åkte bil i helgen, på en väg jag inte sett sen jag sommarjobbade som simlärare på badet i Högbo. Vägen som går via medskogssjön och som är en omväg på 4 mil när man skulle hem. Ganska raka bilvägar, med få hus utmed. Men som jag tränade på. På min lillasyrras gamla rosa flickcykel med tre växlar, som var för liten för henne. Därför att jag skulle tävla i triathlon i Årsunda. Och inte hade fixat tävlingscykel. Det här var kanske 1995. Lite före själva triathlonvågen kom.

image
En DBS Offroad 1500. Men min hade 24 tums hjul och var häftigt svart/röd. Självklart med skärmar och pakethållare.

Sprang också på stigar nu i helgen som jag inte sett på bra länge. 1988 fick jag min första MTB. Jag och min polare Staffan var pionjärer. Vi var ute och körde på de här stigarna, utanför vårat område. Minns aldrig att vi upplevde det som speciellt jobbigt. Minns det inte som tekniskt. Men när man tänker efter är det ju så skogarna ser ut överallt i Gästrikland. Steniga och jävliga. Och vet man inte något annat så är det ju så det är. Vi var 10 år, och jag har ingen aning om varifrån vi fick influenserna ifrån. Vi var ju först med våra jättetunga femtonväxlade hojar.

image
Förvånande ostenig och oteknisk Gästrikestig.

Staffan och jag var inte häftiga på något vis, eller några trendsättare. Vi var nog egentligen mer töntar. Egensinniga möjligen, och inte särskilt påverkade av vad andra tyckte. Åkte förbi min gamla skola. Såg skogen utanför. Och kom ihåg att det Staffan och jag helst gjorde på rasterna i låg- och mellanstadiet var att springa i skogen. Fort skulle det gå. Och stenigt dessutom. Så att det blev lite farligt och man kunde ramla.

Det mesta är med andra ord sig likt.

Det är märkligt vad man inte utvecklas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *