Teknikträningen under Marcialonga 2016

Marcialonga 2016 är över. Och vi är hemkomna från resan med drygt 300 gäster.

Jag körde som vanligt teknikträning med folk. Först i grupp om 20 deltagare (2 ggr) och sedan enskilt, eller privat.

Det gick bra även i år tycker jag. Upplägget var i stort sett detsamma som tidigare år. Steg för steg la vi på moment som gör åkningen bättre. Moment som man kanske inte klarar med ens, men kan ta med sig när man tränar. Jag har justerat pedagogiken på stakteknik något. I, antagligen en serie, artiklar kommer jag att återkomma till detta.

Jag fick mycket positiv feedback på det. Mer än en handfull människor kom och sa efter loppet att de hade stor glädje av att tänka på det vi tränade – under själva loppet. De var åkare på skilda nivåer.

Även om nivåerna skilde så var entusiasmen densamma. Det är ett tacksamt klientel att jobba med. Det ska sägas. Oftare är det så att man får hålla tillbaka och säga “en sak i taget”. Motivationen är aldrig problemet.

P1020358

På bilden överst syns min kollega Malin tillsammans med kunden Sven. Och på bilden ovan, Micke som jag jobbade på stakteknik tillsammans med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *