I de blindas rike?

Jag är ju konsult till yrket. Inte en sån här resurskonsult som går in i ett företag under en tid när belastningen är för hög. Utan en sån här expertkonsult. 

Det som kanske är udda i sammanhanget är att jag inte har ett speciellt fält eller expertområde. Jag är väldigt bred. Så har det väl dels blivit för att det jag egentligen kan är att tänka abstrakt. Och att driva processer. Men också för att jag alltid resonerat som så att jag då aldrig fått några uppdrag av att tacka nej.

Det där har tagit mig lite här och var. 

Den här veckan var det till Bilbao i Spanien. Jag var på ett tredagars möte där jag var expert i ett för mig nytt område. Exploatering av resultat från forskningsprojekt. Alltså att se till att idéerna lämnar verkstan och kommer ut på en marknad och till en verklighet. 

Det är verkligen inte så att jag tycker att jag är bäst på det. För vissa skulle det leda till en viss osäkerhet. Det gör det även för mig. Men för det första verkar osäkerhet som en magnet på mig. Jag måste dit. Och för det andra har jag lärt mig att man inte behöver vara bäst för att hålla på med något. Om man dessutom skulle gå runt och tro att man är bäst finns det risk att man slutar lyssna. Och då är man inte bäst. 

Men sen är det också det där med att umgås med rätt folk. I den här gruppen satt det en massa detaljorienterade forskare. De är sällan bra på marknad och sälj. Det blir man inte när man är för kär i detaljerna. Och jag är som sagt inte bäst på det där med marknad heller. Men jag kanske är tillräckligt mycket som de (nördiga) för att vi ska kunna prata i vart fall. Och så kan jag ju litegrann iallafall. Och det är ju en bra start.

Det är ju trots allt så att i de blindas rike är den enögde kung.

Men jag tänker att det är ok. Så länge den kungen kommer ihåg att den är enögd. Och kan man nu hjälpa någon med sitt enda öga så år det ju klart att man  ska göra det. Det är man i princip skyldig tycker jag. 

Hur gick det då? I Bilbao? 
Jo, det var gott med pinchos (småmackor) och vin. Och mötet gick bra det också. Det var inte så märkvärdigt när allt kom omkring. Ungefär som jag hade tänkt. Och till nästa gång – då är jag ju expert på riktigt för då har jag gjort det en gång tidigare! 😉

Nu var ju inte det här en situation jag riggat för att få glänsa. Annars vore ju det ganska illa. Om man alltid såg till att omge sig med blinda, för att ens behov av att vara kung är så stort… 
Men med lite prestationsångest i botten kan det såklart ligga i farans riktning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *