Nu börjar försäsongsträningen för längdskidor!

I lite mer än 20 år har jag jobbat med träning av vuxna och barn i skidor, simning och andra idrotter. När det gäller skidorna har jag kommit fram till att vuxna behöver lite annan behandling än barn och ungdomar. Vilket kan verka självklart. Men det har definitivt inte sett ut så. Och om man dessutom väger in att vuxna vill ha resultat utan att knappt vilja/kunna lägga tid på träning, så blir situationen än mer intressant. Och anpassningen nödvändig.

Därför skrev jag det här kompendiet. Det är inte perfekt. Men det är i alla fall nästan klart, vilket får vara gott nog.

För nu är det dags att börja försäsongsträna!! Särskilt om du är vuxen och vill åka med bra teknik på längdskidorna. 

Här hittar du dokumentet: teknikträning-för-vuxna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *