Träna med de bästa (alltså verkligen bästa)

Jag har tidigare sagt att orientering är en så trevlig sport. (Orientering – sommarens sport) (Refererar till mig själv som om det skulle bli mer sant eller vidimerat på det viset) (men det är ok)

Alla är ju ingenjörer, pragmatiska och opretentiösa. Det har jag konstaterat tidigare. Och eftersom det är väldigt kul med orientering så har jag plockat upp det litegrann det här året. Så pass att jag varit med på träningar med Järla Orientering.

Första gången jag var där. Ditlockad under förespeglingen att “det är folk där på alla nivåer, både unga och gamla. du smälter in så bra så”

Jo tjena.

Det var jag, i funktionströja från jobbet, tights och med vilsen blick. Sen var det en hel hoper ungar som max kunde vara 15 år. Och så var det de här elitlöparna.

Eftersom att jag inte kunde säga att jag skulle springa barn-banan blev det jag och eliten. Love at first sight.

Tog en karta. Gav mig ut. Gav järnet. Sprang om en tjej som passerade mig vid nästa kontroll. Men hon bommade lite och då gick jag ifrån. Det gick ändå hyggligt måste jag säga. Och tävling är alltid tävling, så jag jagade på och stångades med de andra. På slutet kom en kille ikapp mig. Sprang som fan. Långa ben hade han också. Jag piskade på småstockarna till ben som sitter under min kropp, men jag kom ändå inte ikapp.

Nåväl. Man kan inte vara bäst första gången tänkte jag.

Nu gick ju VM i orientering i Skottland för några veckor sedan. Satt och såg direktsändningen i SVT, vilken var väldigt bra för övrigt! Döm om min förvåning när jag fattar att killen som sprang om mig på slutet heter Olle Boström och tog VM-brons på medeldistans. Och att tjejen som jag kämpade ner hette Karro och blev 10:a på VM-sprinten!

Dra mä på en litten vagn!!

Tänk att orientering är så trevligt att man kan få träna med VM-medaljörer. Det är helt sjukt. Det ska jag verkligen fortsätta med. Imorgon är det tävling i Sollentuna. Jag tar cykeln dit. Tävlar. Cyklar hem. Och det blir en jävligt fin dag.

 

Ja. Och bilden har inget med texten att göra. Den är från ett jobb jag gjorde i Kina. Och är bara allmänt fin. Men texterna blir finare med bild till. Så därför.

One thought on “Träna med de bästa (alltså verkligen bästa)

  1. Kan ju säga att OK Ravinen är likadant! Gustav Bergman och småungar i en salig röra! Orientering ÄR fantastiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *