Härligt att vara den svaga länken!

Det kan låta illa. Lite skrytsamt kanske.

Men det är nog inte så mycket att jag alltid är så fruktansvärt stark och överlägsen och aldrig fullt ut får testa min kapacitet, som jag att jag nu fått ett mål att träna järnet till.

Min vän kanotisten hade nog i samma behov som jag. Att ha något att sikta på som ligger lagom långt fram i tiden. Att ha en tävling att se fram emot som gör att man får någon slags mening i de där gråa passen i en källarlokal, som man förvisso skulle kört ändå. Men nu kanske man kan känna sig mentalt ok när man kör dem. För att “de är för ett syfte”.

Och det var även min vän kanotisten som rekryterade löparen till laget. Och vilken löpare det blev sedan. I sverigeklass kan man påstå utan att behöva skarva.

Vi ska köra Åre Extreme Challenge i lagklassen. Kanot på Åresjön, löpning upp på Åreskutan och ner till Huså, och min del – den avslutande mountainbikecyklingen tillbaka till Åre.

Nivån på laget är hög. Så pass hög att många tippar oss som segrare. Men själv kan jag som bäst skryta med en tredjeplats i MTB DM. Det kommer man inte långt på.

Det är därför våren har fått lite nytt innehåll.

Testcykel stavas det. Och intervaller.

Och inom mig hoppar det som små pingisbollar av glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *