Entombed på kägelbanan

Igår var jag på Kägelbanan. Mina gamla idoler entombed spelade. Dock under nytt namn – entombed ad, efter en intern metalbandstvist. Publiken var inte blandad. Men det fanns folk som inte hade tatueringar eller såg ut som Hagrid från Harry Potter. Många gjorde dock det. Bandet med sångaren L-G Petrov i spetsen verkade genuint glada. Eller fulla. Eller både och. Väldigt mycket glädje i konserten trots musikstilen.

Naturligtvis gjorde jag ansatser att marknadsföra death metal spinning.

Visade upp en bild på anslaget från receptionen. Metalkillarna blev till sig.

Visade spellistan för dem. Bekräftande dunkar i ryggen och stärkande uttalanden om att “man ska fan göra det man tror på. Så jävla rätt.”

Berättade att det var nästan fullt. Men att det nog inte var så många som var där för musikens skull. Då tittade en av dem allvarligt på mig och frågade, då måste det väl varit många som efteråt ville veta vilka låtar du körde?

Nej. Svarade jag då. Det var det inte.

Konstigt tyckte han. Och jag höll med. I alla fall där och då. På en entombedkonsert med en öl i handen kan man inte säga annat.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med passet och tyckte att det var kul att så många kom. Sen tror jag kanske att folk behöver lite mer tid för att förstå storheten i det hela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *