Marathona dles Dolomites

Jag ska inte säga att jag njöt i fulla drag i alla backar. Nog fanns det stunder då jag tyckte att man kunde gjort uppförsbackarna lite kortare i det här landet. Men, nedförsbackarna rör de inte! Uppe på varje krön la jag upp kedjan på stora klingan. Tröttheten bortblåst. Ropade BOOMBEEN, högt för mig själv. Passerade folket på insidan i serporna. 

Ner i botten. Börja ny klättring. Känns ju bra det här. Guldfiskminne. 

Och så var det 7 gånger i följd.

 

Marathona dles Dolomites var ett grymt lopp. Som Vättern – fast roligt och vackert. Men träna för guds skull ordentligt innan. Det är omöjligt att bara glida igenom…

 

Loppet bestod av 7 toppar och 7 dalar. Sammanlagt blev det 4 200 höjdmeter och 14 mil. Snitthastigheten på hela loppet var dryga 20 km/h. I vissa nedförsbackar var jag uppe i 78 km/h. Alltså gick det lite långsammare stora delar av loppet. Lägga i rätt växel. Sätta sig bekvämt tillrätta, plocka upp en gel ur fickan att suga på och sedan gällde det att bara tugga. Tugga höjdmetrar. Hitta tröskeln och sedan parkera där.

Innan loppet hade jag bestämt att jag skulle ligga kanske 20 slag under tröskel i de första fem backarna. Sedan skulle jag, om jag hade kraft kvar, klättra upp till 10 slag under tröskel. De första fem gick enligt planen. På den sjätte kunde jag trycka på, men för allt i världen inte öka. Och på den sjunde fanns det inget kvar. Jag hade jobbat med att trycka i mig gel och sportdryck och annat ända sedan start. Så fort jag kände tendens till trötthet fiskade jag upp en ny. Men det hjälpte liksom inte. Kramp i låren och tung i huvudet. Uppe på Passo Giao, som var den tuffaste av topparna, serverades det ost. OST!!! Det var det bästa av allt. God ost dessutom.  Men sista backen var lång och även motivationen tröt. Där har jag lite att jobba med tror jag.

Jag cyklade in på 6:47. Det är jag rätt nöjd med. Genomförandet var ok. Tycker att jag borde kunnat rycka upp mig på slutet. Men då finns det ju något att jobba på tills nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *