Uppenbarelsen

Det är något med resor som gör att man blir lite visionär. Titta ut genom fönstret, långt ut i horisonten. Gärna lyssna på musik. Kanske den übergrümma 20-minuterslåten Godspeed You! Black Emperor – Mladic. Och idag kom så uppenbarelsen.

Nu är jag på väg till Indien. Vi ska avsluta projektet som jag jobbat med där i två år. De kommer att få sitt dricksvatten. Det verkar rätt så klart nu. Även om man inte ska räkna med något innan man ser det i Indien. Det har jag lärt mig. Både en och två gånger.

Så, vart vill jag komma med detta? Jo, till det faktum att jag tack vare visionärs-läget som resan sätter mig fick i det närmaste en uppenbarelse där när jag satt och tittade ut över mellersta Tyskland. Det blev så klart och så tydligt. Bitarna föll på plats och allt kändes självklart.

Och i min värld, med det något begränsat synfältet som jag har, handlade så klart uppenbarelsen om vilka tävlingar jag ska köra i sommar!

Om jag här ska tillåta mig att göra lite av en utvikning, så vill jag mena att det finns klara paralleller mellan religion och sport. I vart fall för mig. Sporten ger mig ett slags rättesnöre, även om det inte är på ett moraliskt etiskt plan. Sporten gör även så att mina val begränsas. Något som de flesta människor tycker är ganska skönt. Alltså att inte ha oändligt många val. Man mår som bäst när man har ett överblickbart antal möjligheter som man känner att man kan ta ställning till. Sporten gör ju att inriktningen på mina semestrar är klara. Jag behöver inte fundera över alla miljoner möjligheter jag har. För mig själv är det ju sporten som fyllt den funktionen. För någon annan kan det vara Hammarby IF. Även om vi då kanske pratar om en sekt…

Tillbaka till sommarens tävlingar. Förra säsongen blev ju skit. Knän som inte ville vara med i matchen och osäkerhet och annat. Klart att det inte blir bra då. Saker är inte helt utredda ännu, men det går ju inte att hålla på sådär i längden.

Man måste ju köra ändå. Det kanske aldrig blir bättre än såhär!

I någorlunda kronologisk ordning blev loppen som följer:

  • West Coast Adventure Race, 6 juni, 24-timmarslopp i multisport kring Marstrand
  • Maratona dles Dolomites, 7 juli, landsvägscykel i Dolomiterna
  • Xterra, 14 juli, terrängtriathlon i Hellasgården
  • 10 Island Race, 16 augusti, kanot/löpning/simning
  • Xterra Swimrun, 23 augusti, Oslo
  • Ceres Challenge, 6 september, 50 km teknisk MTB i tremannalag mellan Stavsjö och Katrineholm

Slutsatser av ovan sammanställda lista: 1) det är inga lätta lopp, 2) det är en salig blandning och 3) man undrar om jag är rädd för att fokusera samt 4) ja, det kanske är så, eller så är det bara det att det finns mycket som är kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *