Frågor på gymmet

Jag var och körde distans idag på gymmet. Mitt gammelknä är inte riktigt med i matchen efter vurpan i skogen i onsdags, så utomhusträning var inte att tänka på även om det var fint ute. Just nu har jag ett ganska bra fokus tycker jag. Det är skidsäsongen som hägrar. Formen är bättre och bättre. Jag vill börja åka skidor med ett bra utgångsläge. Inte så att jag bara kan åka en mil och sedan känna mig färdig.

Så idag blev det stakträning igen. Distansköra. En timme och fyrtiofem minuter på 120 W. Lyssnade på en Podcast som heter The Bugle. Sjukt kul. Den gör att man kan brista ut i skratt trots monotonin. Man ska ju trots allt se till att man har kul när man tränar. Även om förutsättningarna sätter systemgränserna så tätt inpå en att man känner sig kvävd. Valmöjligheterna är få.

När man håller på och går på gymmet kan man inte undgå folk. De finns där. Och då dyker det upp frågor i huvudet.

  • Är det så att alla som går in i bastun kör bastutävling med alla som sitter där?
  • Hur länge måste man sitta kvar i bastun efter att mannen man just bastade ut, gick ut ur bastun, så att det inte blir helt uppenbart att man tävlade eftersom det känns lite omoget?
  • Hur ska man på ett diskret sätt lyckas lukta på sig själv för att avgöra om det är du eller mannen bredvid dig i omklädningsrummet som luktar svett, när du redan bytt om?
  • Varför ursäktar sig alla med att säga att “det är ju typsikt” när de råkar ha skåpet ovanför ditt, när det faktiskt inte är typiskt. Det kallas slump.
  • Slutligen kan jag konstatera att män med långa tights och t-shirt eller linne finns i överflöd nu. Förut kunde man urskilja idrottare på det. Nu går det inte. För mig som är idrottar-wannabee innebär det att jag måste hitta något annat. Kanske blir det korta tights. Det är det inte många som har. Korta tights skulle kunna gå snyggt ihop med ett självsäkert beteende och konstiga funktionella styrkeövningar. Så får det bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *