“Du måste träna mer ben”

P1030630

Det var vad han sa. Ortopedläkaren. Du måste ta en liten rispåse och lägga på foten. Och sedan gör du benspark. Artros blir bättre av starka benmuskler seru. Grabben. Om man är för svag i låren så får man problem.

Jag höll tyst. Och lyssnade.

Jagad av debiteringskraven från det privata vårdföretaget sa han raskt åt mig att ta av mig byxorna och lägga mig på britsen.

Han stannade upp i rörelsen när han skulle dra in cortisonet i sprutan. Tittade på mig.

– Men jäklar vilka ben. Du ska ju inte träna mer. Du måste ju gå till någon som kan det här.

– Mjo. Jag vet, sa jag.

Jag fick min spruta. Hastade ut genom dörren. Och kände att jag med ens var tillbaka på  ruta ett. Man får liksom göra det själv. Det är lite så det är nu. Med vården. Tack och lov har jag ju fötts med initiativförmåga och endast mindre produktionsfel, såsom felande knän. Så mig kommer det ju att gå bra för. Det är ju min grundinställning. Jag tycker dock lite synd om de som har problem på riktigt och inte orkar jobba för att ställa de där frågorna och testa de där hypoteserna som man tycker att en intresserad läkare med tid ska göra.

Nu ska jag iväg och träna ben. Ska se om jag hittar någon rispåse på gymmet.

One thought on ““Du måste träna mer ben”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *