Johan Olsson – en fin kille

I dagens DN skriver Johan Esk ett fint referat om Johan Olssons passion för tuffa pass:

“Han längtar efter att sätta på snabb, stenhård industrimetal som lägger en ljudmatta och täcker över det egna flåset och sedan ge sig på rullbandet och dunka på med klassisk åkning som får hjärta och lungor att vilja spränga bröstkorgen och huvudet att vilja säga nej men ändå bara köra på, köra på, köra på.

Han längtar efter att koppla in pulsmätaren, se hur det börjar ticka på monitorn och höra suset när bandet rullar igång. Han kommer att sätta in rätt lutning och rätt hastighet för att starta ett pass han vet att inte många i världen skulle palla:

Fem eller sex minuter, tre minuters vila mellan varje intervall. Två slag från maxpuls på varenda intervall i tre och en halv minut. Och så gör han det där fem gånger.”

I helgen var jag i Vemdalen och åkte skidor. Det blev bara längd. För det är roligast nu. Fick ihop nära 9 mil. Gjorde som så att jag tittade lite på Johans 5-mil, grät lite över att det var så fint, tog på mig skidkläderna och gick ut och körde. Det är bra bränsle. För puckon som jag.

Tack Johan, för att jag fått en ny förebild!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *