hipster mash-up

Hipster-syrran, som bor i Hornstull, kom och sa “Vi ska ut och göra en grej. Du får veta mer sen.” Ok sa jag och tänkte på hennes preferens för franska filmer och fria teatergrupper, och tog på mig läderskor med matchande bälte, snygga jeans och en skjorta av modernaste snitt. På jobbet händer det ibland att jag blir överraskad av ett kundmöte jag glömt, då egentligen borde haft slips, men då jag på morgonen klätt mig i min bästa Entombed-tshirt. Då blir det till att utnyttja geni- eller forskarvetot som gör att man får ha på sig precis vad som helst. Och ändå komma ut med hedern och integriteten i behåll.

Nu var det annat. Den här gången blev det tvärt om. Vi gick på wrestling i tom en industrilokal i Sickla. I say no more. Vilket veto man använder då vet jag inte. Det har aldrig hänt förr.

Bisarr företeelse. Man kan säga att det fanns tre huvudgrupper av människor; de tatuerade till förbannelse som köpt biljett genom deras favorittauerarstudio, de genuint intresserade grabbarna i träningsskor med Trocaderoflaska och chipspåse i näven (sant!), och det var hipsters. Den här inne-nördkulturen där man undrar om de var nördar som hittade hem och blev häftiga eller om det var de häftiga människorna som nördade till sig och började skåda fåglar och gå på wrestling. Som gjorde sitt liv till en enda sarkasm där man inte behöver stå för sina ställningstaganden därför att man alltid lever i gränslandet mellan vad som är på allvar och inte. Eller, så har det bara blivit legitimt att uppslukas av saker. Att göra det som så många vill. En drift som jag tror är lika nyttig som den är mänsklig. Att veta vad man ska göra med sin tid och sitt liv. En slags lätt Asperger.

Nåväl. Den här kvällen var det jag som såg ut som om jag gick på fjällvandring med packningen i konsumkassar och stod och undrade i vilken SL-zon vi befinner oss i. Så blir det ibland.

Jo, matchen som det visas fragment ifrån var mellan Hardcore Hampus och Twisted Retard. Kul. Men jag tror att de har lite att jobba på med sina karaktärer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *