Hammarby Sjöstad som en provokation

Att skriva några rader om Hammarby Sjöstad var något som jag lovat tidigare. Men jag måste göra er besvikna. Det blir inte så. Ju mer jag tänkte på det desto närmare blev det till det som jag gör professionellt. Och jag skulle ju inte blanda. 

Det kanske var någon slags fånig idé från början. Det här med att jag skulle hålla isär sporten från Johan från spinning från jobbet. Rätt så ofta går de där sakerna ihop. Hur mycket är inte sporten av Johan till exempel? Ta ur tävlingshjärnan ur Johan och du har blott ett skal kvar. Ta bort prestationsångesten och kvar finns en påse underhudsfett. Eller något annat. Som det inte är så mycket av. Ni förstår.

Och från början skulle jag ju mest berätta när jag skulle vara borta från spinningen och vilka låtar vi skulle lyssna på när jag var där. Men sen är det ju rätt så kul att skriva. Inte bara om sport. Och dessutom, när man inte håller på med sport, kan man inte skriva om sport i jag-form vilket ju är lite av essensen med den här formen av bloggskrivande. Att man skriver om sig själv. Eller sådant som man själv tycker. Men Sjöstan då?
Jo, jag tycker att det är ett intressant fenomen, att Hammarby Sjöstad fortfarande kan få rubriker som man fick i DN häromdagen. Där man hade en karta över PM10-värden på Södermalm och att halterna var över riktvärdena på många ställen. Inklusive några stråk i Sjöstan. Rubriken syftar direkt på Hammarby Sjöstad, som har dålig luftkvalitet. Det är alltså det mest intressanta tycker man på DN. Att just Hammarby Sjöstad har dålig luftkvalitet. Inte att knappt en miljon människor sannolikt påverkas av försämrad luftkvalitet i Stockholms innerstad som helhet. Jag stannar där. Analysen ligger öppen för dig. Men man kan konstatera att Hammarby Sjöstad fortfarande engagerar. Och provocerar.

På jobbet ska jag köra ett projekt i just Hammarby Sjöstad. Riktigt spännande. På jobbet har jag också lovat att skriva någon artikel lite nu och då. Därför tar jag och förklarar området som professionellt. Något som jag inte blandar ihop med Simultanmannens eventuella göranden och låtanden.

Men. Jag tänker slänga iväg några stenar i cykelpendlarglashuset istället. Här finns också ett och annat att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *