Förlåt Dalarna

Jag gillar er ju. Er avväpnande vänliga dialekt, som gör att man underskattar er lite lätt. Jag gillar er tåga och er hembygdskänsla.

Men. Det här med att åka omkring och staka på sur-jävla-myrar i 9 mil med tallar i olika storlek som enda variation. I ljuset av banan här i Italien för Marcialonga blir det faktiskt så att ni kommer lite i
skuggan. Faktiskt. Jag är ledsen för det.

Här åker man genom små städer, utmed rinnande forsar med spetsiga dolomiter som utsikt. Vet att ni dalmasar inte kan göra så mycket åt saken. Det är ju klart att det var där Gustav Vasa åkte och ingen annan stans. Eftersom man ju måste göra loppen till replikor av gamla sagor. Jorå. Eftersom ni inte kunde göra något åt saken är jag ledsen att säga att: det här är något annat. Något finare.

Sorry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *