Jag gjorde inte det förbjudna i alla fall

Idag var jag ute och lekte i skogen med 300 andra vita män i 30-40-årsåldern. Jag körde Hammarby Hill XC. Trevligt värre. Loppet tog typ 3 timmar för mig och under 3 timmar hinner man ju tänka en del. Speciellt som jag dels vurpade och slog mig och dels drog på mig en punka. Det kan låta som otur för de oinvigda. Att vurpa och punka. Men det är det inte. Det beror på att man kör slarvigt. För det gjorde jag verkligen. Så all skuld på Johan är mitt budskap här. Det ironiska i situationen var att jag minuten innan lett lite i mjugg åt en cyklist som precis passerat mig och punkade. Jag tänkte “jojo, så går det”. Sen var det min tur. Eller min oskicklighet rättare sagt.

På väg upp genom fältet igen. Och leran.

En gång var jag med i Åre Extreme Challenge. Mot slutet blev jag omcyklad av en extremt duktig multisportare och triathlet också för den delen. I backen ner mot Åre by punkade han. Det var inte första gången han gjorde det. Tydligen har han gjort det flera gånger på ungefär samma ställe. Jag passerade honom medan han lagade punkan men en stund senare kommer han ifatt mig – med den trasiga slangen hängd snett över axeln.

Det är här det blir knasigt tycker jag. 

Det är ju inte så att en slang tar så förbaskat mycket plats att man inte kan stoppa ner den i en ficka (speciellt om man kör med SuperSonic-slang). Det är snarare ett ganska dåligt sätt att ha den på, så jag antar att han gjorde det mest för att säga ” jag är bättre än så här, men nu har jag punkat och därför kommer jag in nu”. Återigen så är det så att vi inte tävlar i handikapp-OS. Det finns ingen speciell klass för punkade. Det ingår i sporten. Lite som den här sporten skidor med tombola också känd som skidskytte. Missar är något man förtjänar. Så det cyklade jag och tänkte på bland annat.

Jag gjorde lite andra observationer också:
– Jag åker ifrån de andra i uppförsbackarna (tack Spinning!) och i nedförsbackarna (tack ointelligens).
–  Jag ska alltid tävla i rosa. Två sjuttonåriga funkisar skrek “du har loppets snyggaste dress!” efter mig. Varje varv. Man tackar och tar emot.
– Fy fan vad snabba eliten är. Så sjukt snabba.

Det där med det förbjudna då? Jo, jag ställde upp i motionsklassen, för jag har ingen tävlingslicens. Jag har inte koll på placeringen, men vann gjorde jag inte. För det är det som är det förbjudna. Man får inte vinna motionsklass. Då borde man ställt upp i tävlingsklass.

Men visst, jag hade gärna vunnit. Hade knappast väntat in tvåan för att undvika det förbjudna om jag varit i ledning. Skulle inte tro det.

2 thoughts on “Jag gjorde inte det förbjudna i alla fall

    1. Tack,
      Och absolut. Klart att det blir en Novemberkåsa. Den här hösten ser ju ut att bli pissigare än någonsin. Tänk då på vad piss-november ska bjuda på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *