Drakbåtshjältarna 2

Lagledaren i Boliden Minerals lag, Stephen Manning rapporterar:

“Boliden Minerals lag lyckades komma på andra plats i mixed klass finalen.

Första heatet vann vi (trots en långsam tid).  Då gick vi vidare direkt till finalen och behövde därför inte köra semifinalen.  I finalen fick vi en dålig start och blev lite bakom de andra lagen, men vi paddlade och kämpade, och med bra teknik och takt kom vi tillbaka och placerade oss som tvåa.
Vi behövde dock vänta fem minuter på resultatet, eftersom första och andra plats var så tätt ihop att domaren behövde ett målfoto för att kunna se vem som vann.  Det var bara 14 cm mellan första plats och oss på mållinjen.  Så jätte nära att får första plats! (Första plats gick till Skellefteå Kommun Bygg o Miljö kontor). 
Men vi var glada ändå och tiderna visade att Boliden hade förbättrat tiden under finalen ca 13 sekunder, jämfort med tiden från försöken.

Tack igen Johan för alla råd, tips och hjälp. Vi paddlade jättebra efter din träning.”

 

 

 

“Gruvarbetare” innan start.

 

 

Här ser ni Boliden Mineral som tvåa i bilden. Förutom att de två bakre paren sladdar lite (dock i takt) så ser det snyggt ut. Bra sträckning och bra fällning. Perfekt vinkel på isättet. Hade det varit stildomare också tror jag att det hade gått alldeles utmärkt.

 

 En sak blir jag dock lite ledsen över.

Det finns numer bara en stad i Sverige där drakbåt har en respektabel tävling. Det är Skellefteå. Det är synd i sig, då jag tycker att det är en fantastisk sport som sätter lagmoral på sitt yttersta test. Anledningen, som jag ser det, till varför det inte finns fler tävlingar i Sverige, är att man i många städer förbjudit lag att träna innan tävlingen för att ge alla lika villkor.

Att förbjuda folk att träna innan tävling är så dumt så att klockorna stannar. För det första kommer folk då inte få känna känslan av samarbete som faktiskt funkar. För samarbete kräver träning. Man kommer bara känna att samarbete är jobbigt. För det andra, är tävling “på lika villkor” icke existerande i min värld. Då kan man väl lika gärna lotta om saken?! Tävla i att kasta tärning? Skulle inte tro det. Det underminerade drakbåtssporten i Sverige skulle jag vilja påstå.

Men, det är inte därför jag är lite ledsen. Det är som sagt i Skellefteå drakbåten fortfarande existerar. Då blir jag lite beklämd när man till och med i den lokala tidningen Norran kallar det för drakbåtsRODDEN. Kom igen nu Skellhell. Rodd gör man baklänges. PADDLING gör man åt rätt håll. Det är drakbåtspaddling vi håller på med.

Ingen skugga skall dock falla över Boliden. Bra jobb – och framförallt snyggt jobb!

/den förre landslagstränaren i drakbåtsPADDLING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *