Jag måste söka hjälp

Det är kanske inte så farligt som det låter. Det är egentligen bra.

Jag har blivit tillfrågad om jag vill köra ett pass på Actics konvent i slutet på sommaren. Actics alla ledare i hela Sverige är inbjudna och tanken är att de ska bli inspirerade. Under dagen finns det fyra spinningpass att välja på, varav ett alltså blir mitt. För jag tackade såklart ja.

Gott så.

Men ni vet ju hur det är. Det är ju inte så att jag sagt en enda handposition under tre år. Jag har inte räknat en enda Jumps, för att jag inte kan. Först tänkte jag att jag också skulle köra hela spinning-grejen och göra som de säger på utbildningen – som jag gick 1997! Och har glömt. Men sen tänkte jag om. Jag gör som jag gör och jag gör det jag tror på. Sen får entusiasterna klaga på att jag höll fel i styret under hela klassen. 

Har du nu läst lite mellan raderna har du sett en viss nervositet och osäkerhet. Jag skulle verkligen vilja känna efter passet att jag gjorde ett pass jag trodde på och som jag tyckte var bra. Här kan ibland ambitionen ta överhanden och man får det vi ledare brukar kalla “övnings-hets”. Alltså att man klämmer in för mycket saker, så att det blir dåligt.

Det är alltså därför jag söker hjälp. Från er. Här finns passet: spinning 20110828 konvent. Tanken med passet är för de 11 låtarna i tur och ordning: 70 RPM fart 4 – 100 RPM fart 2 – 110 RPM fart 4 – 100 RPM fart 2 – 80 RPM 70/20 intervall –  85 RPM 30/30 intervall – 90 RPM 10/20 intervall – 70 RPM fart 4 – 100 RPM fart 2 – 110 RPM fart 4 – 100 RPM fart 2. Ett uthållighetsbetonat pass med ett litet stycke strax ovanför tröskel.

Funkar det eller ska jag köra något annat? Kom ihåg att jag är man och vill ha konkreta lösningsorienterade svar och inte sympati och klapp på axeln. Förslag emottages tacksamt både på låtar och innehåll. Eller om jag uttrycker mig såhär: vilket pass tyckte du var bäst i våras?

Det kommer hur som helst att bli skitkul. För jag är aspepp.

2 thoughts on “Jag måste söka hjälp

  1. Styrkepasset var bäst.
    Undvik för korta låtar: blir lite ryckigt då (givet att en låt är ett tema, eller en fart).
    Använd med fördel låtar med mindre sång och mer bas.
    Håll det enkelt och förmedla känslan du är ute efter med ditt pass.

    Tycker jag då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *