Många ägg i samma korg

Det går bra nu. Det måste jag säga. Men kanske framför allt komma ihåg. Jag har varit förkyld nu i två veckor. Och det är ingen juniorförkylning heller. Nej, det är en riktig en med slemklumpar i halsen och tjockt snor. Detaljer – varsågod!  Det är då man måste komma ihåg att det går bra. För i stunden måste jag säga att det suger.

Vi skulle ha tävlat i STAR idag. Jag och min kompis Wangler. Det skulle blivit episkt eftersom han piskar alla multisportare i kanot och jag står mig rätt bra på cykel. Eftersom man kan hjälpa varandra framåt funkar det även om man inte är helt synkade. Men det blir det inget med.

Vättern får vi se hur det blir med. Hade inte planerat att “vila” i tre veckor innan loppet. Förra helgen var de ute och tränade. De andra subborna. Jag ska ju köra med en SUB7 grupp som har som mål att bli första laget under 7 timmar. Det betyder 42,6 km/h i snitt – inklusive pisspauser som brukar gå i 0 km/h. Under den träningen var den en cyklist som “gick på hjul” alltså körde in sitt framhjul i framförvarandes bakhjul, i 50 km/h. Klungan kraschade och 3 fick köras till sjukhus. En med bruten nacke och en med sprucken svanskota. Det är då man börjar känna sig tveksam till om man ska ställa upp med lite knappa resurser och bristande rutin på hastigheter kring 45 km/h. Det är banne mig svårt att äta och dricka när det går så snabbt. Och gör man inte det så kan man räkna med att man får “käka styrlinda”, alltså blir riktigt jävla slut.

Men det går bra nu. Egentligen. Förutom att någon måste plocka ner mig från väggarna snart. Desperationens gräns är snart nådd. Nyss var jag ute och promenerade – utan mål!! Det har väl aldrig hänt. Jag anser ju att promenader är helt oförsvarbart överskattade.

Nåväl. Det ska bli en rolig sommarsäsong, men det verkar som om jag har kört mitt sista spinningpass för terminen eftersom jag inte kommer nästa torsdag, med ganska stor säkerhet.

Äggen och korgen då? Vad menade jag med det? Jo, idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv och min vardag. När jag plockar bort den märker jag att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med all tid som blir över. Sitta och läsa en bok på bryggan är skönt. Men kanske inte i två veckor. Nu räcker det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *